Guest

Preview Tool

Cisco Bug: CSCvu95967 - Encryption cypher is "none" on WLC after disconnect/reconnect client in standalone mode

Last Modified

Jul 21, 2020

Products (1)

  • Cisco Aironet 1850 Series Access Points

Known Affected Releases

ap-16.12.4.26

Description (partial)

Symptom:
Encryption cypher is "none" on WLC after disconnect/reconnect client in standalone mode

Conditions:
Build tested :
C9800-universalk9_wlc.V1612_3_ES17.SPA.bin
ap build : 16.12.3.136

Steps followed:
1) Have the WLC9840 and AP running on above build .
2) Configured the idle timeout as 60 sec in policy profile .
3) Now created a mixed mode wlan with wpa2+AES and wpa1+TKIp  with Flex central auth and local switching 
4) Connected 2 different clients one to wpa2psk /AES and another to wpa1-tkip and started multicast and FTP traffic .
5) Now move the Ap to standalone mode and seen all client remains connected and passing traffic .
6) Now disconnected both client in standalone mode and reconnected both the client (after idle time out and AP does not have any entry for clients) and seen both clients connected fine .
7) Now move the AP from Standalone to connected and seen client remains connected fine but encryption cypher is shown as none in both client details .

issue is seen with both AP3800 and AP9115 .

Logs :
Before :

Encryption Cipher : TKIP-MIC
Encryption Cipher : CCMP (AES)

After moving back from S to C .

Encryption Cipher : None
Encryption Cipher : None


Attached the ewlc logs , ap debugs logs, ewlc client ra logs
Bug details contain sensitive information and therefore require a Cisco.com account to be viewed.

Bug Details Include

  • Full Description (including symptoms, conditions and workarounds)
  • Status
  • Severity
  • Known Fixed Releases
  • Related Community Discussions
  • Number of Related Support Cases
Bug information is viewable for customers and partners who have a service contract. Registered users can view up to 200 bugs per month without a service contract.