Guest

Preview Tool

Cisco Bug: CSCuo77698 - SPA cannot boot up when we change slot of SPA-1X10GE-L-V2

Last Modified

Mar 01, 2018

Products (1)

  • Cisco ASR 1000 Series Aggregation Services Routers

Known Affected Releases

15.1(3)S2

Description (partial)

Symptom:
when we tried to change slot of SPA-1X10GE-L-V2.
Following messages can be seen continuously. after that SPA cannot boot up.

Step1:use < hw-module subslot 0/3 shutdown> to power off SPA
         2:unplug SPA from slot 0/3/0 then insert it into 0/1/0

------------------------
*May 12 06:14:30.407: %FPD_MGMT-3-MAJOR_VER_MISMATCH: Major image version mismatch detected with 10GE I/O FPGA (FPD ID=1) for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Image will need to be upgraded from version 0.1292 to at least a minimum version of 1.9. Current HW version = 1.2.
*May 12 06:14:30.408: %FPD_MGMT-5-UPGRADE_ATTEMPT: Attempting to automatically upgrade the FPD image(s) for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Use 'show upgrade fpd progress' command to view the upgrade progress ...
*May 12 06:14:30.456: %FPD_MGMT-6-BUNDLE_DOWNLOAD: Downloading FPD image bundle for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 ...
*May 12 06:14:30.555: %FPD_MGMT-6-UPGRADE_TIME: Estimated total FPD image upgrade time for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 = 00:00:20.
*May 12 06:14:30.560: %FPD_MGMT-6-UPGRADE_START: 10GE I/O FPGA (FPD ID=1) image upgrade in progress for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Updating to version 1.9. PLEASE DO NOT INTERRUPT DURING THE UPGRADE PROCESS (estimated upgrade completion time = 00:00:20) ...

 FPD upgrade in progress on hardware, reload/configuration change 
 on those hardware is not recommended as it might cause HW programming 
 failure and result in RMA of the hardware. 

*May 12 06:14:31.989: %CMCC-3-PLIM_STATUS: SIP0: cmcc:  A PLIM driver informational error SBM1 Signal Err_l detected on SPA I/F, block 3 count 1
*May 12 06:14:45.345: %FPD_MGMT-6-UPGRADE_PASSED: 10GE I/O FPGA (FPD ID=1) image in the SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 has been successfully updated from version 0.1292 to version 1.9. Upgrading time = 00:00:14.785
*May 12 06:14:45.345: %FPD_MGMT-6-OVERALL_UPGRADE: All the attempts to upgrade the required FPD images have been completed for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Number of successful/failure upgrade(s): 1/0.
*May 12 06:14:45.345: %FPD_MGMT-5-CARD_POWER_CYCLE: SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 is being power cycled for the FPD image upgrade to take effect.
*May 12 06:14:45.346: %SPA_OIR-6-OFFLINECARD: SPA (SPA-1X10GE-L-V2) offline in subslot 0/1
*May 12 06:14:51.395: %FPD_MGMT-3-MAJOR_VER_MISMATCH: Major image version mismatch detected with 10GE I/O FPGA (FPD ID=1) for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Image will need to be upgraded from version 0.1292 to at least a minimum version of 1.9. Current HW version = 1.2.
*May 12 06:14:51.395: %FPD_MGMT-5-UPGRADE_ATTEMPT: Attempting to automatically upgrade the FPD image(s) for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Use 'show upgrade fpd progress' command to view the upgrade progress ...
*May 12 06:14:51.395: %FPD_MGMT-6-BUNDLE_DOWNLOAD: Downloading FPD image bundle for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 ...
*May 12 06:14:51.398: %FPD_MGMT-6-UPGRADE_TIME: Estimated total FPD image upgrade time for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1 = 00:00:20.
*May 12 06:14:51.403: %FPD_MGMT-6-UPGRADE_START: 10GE I/O FPGA (FPD ID=1) image upgrade in progress for SPA-1X10GE-L-V2 card in subslot 0/1. Updating to version 1.9. PLEASE DO NOT INTERRUPT DURING THE UPGRADE PROCESS (estimated upgrade completion time = 00:00:20) ...
------------------------

Conditions:This issue can not be reproduced by 100%.
we tried to reproduce it with 3 other slots, the issue cannot be reproduce unless 
unplug SPA from slot 0/3/0 then insert it into 0/1/0.

This issue is specific to "SPA-1X10GE-L-V2 SPA" and whichever ASR1k router it is inserted.

Related Community Discussions

CSCut03205 - SPA modules on ASR1K show &quot;missing&quot; under show platform output
Something worse might happen. You don't see &quot;missing&quot; but you could not see anything. I'm working on an ASR1002-X with this image loaded: asr1002x-universalk9.03.12.00.S.154-2.S-std.SPA.bin   I added a SPA-1X10GE-L-V module. There are already two of these modules in the chassis. The OIR feature should have recognized the module ... Instead this happen: ASR1002-a#show hw-module all fpd ==== ====================== ====== =============================================                              H/W ...
Latest activity: Dec 07, 2016
Bug details contain sensitive information and therefore require a Cisco.com account to be viewed.

Bug Details Include

  • Full Description (including symptoms, conditions and workarounds)
  • Status
  • Severity
  • Known Fixed Releases
  • Related Community Discussions
  • Number of Related Support Cases
Bug information is viewable for customers and partners who have a service contract. Registered users can view up to 200 bugs per month without a service contract.