Guest

Preview Tool

Cisco Bug: CSCul13413 - Phone registration fails with null values in the xml product config

Last Modified

May 23, 2019

Products (1)

  • Cisco Unified Communications Manager (CallManager)

Known Affected Releases

10.0(0.98000.153) 10.0(1.10000.8) 8.6(2.24103.2)

Description (partial)

Symptom:
Phones are not registering because of null values in the xml product configuration files.

Retrieve phone configuration files from TFTP server with wget or browser like:
wget http://cm_tftp_server:6970/SEP001D45B64072.cnf.xml.sgn

phone XML config file should look like:
...
<vendorConfig>
<TelepresenceUserAgentName>Telepresence-#590</TelepresenceUserAgentName>
<TelepresenceUserAgentModel>590</TelepresenceUserAgentModel>
<TelepresenceType>1</TelepresenceType>
<WebAccess>0</WebAccess>
...
<enableCallTermRing>true</enableCallTermRing>
<presentationFps>2</presentationFps>
<singleMicrophoneMute>false</singleMicrophoneMute>
<HwOptions>
<hwOptTs4>true</hwOptTs4>
...
</HwOptions>
<AuxOptions>
<AuxPower>1</AuxPower>
</AuxOptions>
<DialPlan>
<SiteAccessCode></SiteAccessCode>
...
</DialPlan>
...
What we see is
...
<vendorConfig>
<TelepresenceUserAgentName>Telepresence-#481</TelepresenceUserAgentName>
<TelepresenceUserAgentModel>481</TelepresenceUserAgentModel>
<TelepresenceType>1</TelepresenceType>
<WebAccess>0</WebAccess>
...
<enableCallTermRing>true</enableCallTermRing>
<hwOptTs4>false</hwOptTs4>
<hwOptAVExp>false</hwOptAVExp>
<hwOptAux>false</hwOptAux>
<AuxPower>1</AuxPower>
<SiteAccessCode></SiteAccessCode>
<InterSiteCode></InterSiteCode>
<ExtAccessCode></ExtAccessCode>
<NatDialDigits></NatDialDigits>
<IntlDialDigits></IntlDialDigits>
<CountryCode></CountryCode>
<AreaCode></AreaCode>
<SubNumber></SubNumber>
<CoordLat></CoordLat>
<CoordLong></CoordLong>
<sshUserId>admin</sshUserId>
...
Note that the second level tags (<HwOptions>, <DialPlan>, etc) are missing

Conditions:
null values in the configuration xml files.

The issue is only seen if someone performs a save on the configuration phone page before it has finished loading. Then tries to have the phone register (restart).

Related Community Discussions

CUCM Database replication not in syc
Dears, I have deleted one of the subscriber from the CUCM publisher and the database replication showing me as such, how the tables will be sync and how the commonphoneconfigxml tables will move further     admin:utils dbreplication runtimestate DB and Replication Services: ALL RUNNING DB CLI Status: No other dbreplication CLI is running... Cluster Replication State: Replication status command started at: 2014-06-08-16-39      Replication status command COMPLETED 442 tables checked out of 603      ...
Latest activity: Jun 27, 2017
Bug details contain sensitive information and therefore require a Cisco.com account to be viewed.

Bug Details Include

  • Full Description (including symptoms, conditions and workarounds)
  • Status
  • Severity
  • Known Fixed Releases
  • Related Community Discussions
  • Number of Related Support Cases
Bug information is viewable for customers and partners who have a service contract. Registered users can view up to 200 bugs per month without a service contract.